Ιστορικό Ίδρυσης

Eos-Head

Από πολύ παλιά, μετά την πτώση της Δικτατορίας, όταν αναβίωσαν οι συλλογικοί σχηματισμοί, άρχισε μεταξύ των αρχαιολόγων να γίνονται συζητήσεις για την ίδρυση μιας επιστημονικής Ένωσης, που θα στεγάζει όλους τους αρχαιολόγους της Ελλάδας. Η πρόταση αυτή πήρε συγκεκριμένη μορφή τον Φεβρουάριο του 1995, αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε.

 

Ακολούθησε, το 2000, η προσπάθεια ίδρυσης του «Αρχαιολογικού Επιμελητηρίου Ελλάδας», η οποία ματαιώθηκε οριστικά την Άνοιξη του 2008, αλλά η σκέψη αυτή δεν εγκαταλείφθηκε.

Έτσι ξεκίνησε η επεξεργασία  νέου ιδρυτικού κανονισμού (Καταστατικού) επιστημονικού σωματείου, που κατατέθηκε στο αρμόδιο Πρωτοδικείο στην Αθήνα και το οποίο εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο του 2010.
Οι πρώτες  εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2010  και η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών τον Ιανουάριο του  2011, η οποία ψήφισε κείμενο Διακήρυξης Αρχών.

Ήδη η Ένωση αριθμεί 95 μέλη. Στις 9-3-2012 πραγματοποίησε με επιτυχία ανοιχτή στο αρχαιολογικό κοινό Ημερίδα με τίτλο « Αρχαιολογική Έρευνα και Διαχείριση του Αρχαιολογικού υλικού», στην οποία για πρώτη φορά συζητήθηκαν όλα τα τα ζέοντα θέματα της ελληνικής Αρχαιολογίας.

Επικοινωνηστε

επικοινωνείτε μέσω e-mail

ή από την Φόρμα Επικοινωνίας

Εισοδος