Δελτίο Τύπου για λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ « ΗΩΣ »

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  
Αθήνα 13-07-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Αρχαιολόγων Ελλάδας "ΗΩΣ" με λύπη της διαπιστώνει ότι αρκετά περιφερειακά μουσεία και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι της επικράτειας, πολλά μάλιστα σε νησιά με αυξημένη επισκεψιμότητα την καλοκαιρινή περίοδο, παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, οι επισκέπτες δεν έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου που τους φιλοξενεί, το κράτος χάνει σημαντικά έσοδα και οι τοπικές κοινωνίες στερούνται θέσεις εργασίας.

Συγχρόνως, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν ανοίξει για το κοινό εμφανίζουν μία απαράδεκτη έως και επικίνδυνη εικόνα για τους επισκέπτες, μιας και δεν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες αποψιλώσεις και εργασίες καθαρισμού. Μήπως το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να επιλέξει την πρόσληψη εργατοφυλάκων για τους χορταριασμένους αρχαιολογικούς χώρους? Μόνον έτσι οι συγκεκριμένοι χώροι θα φυλάσσονται αλλά ταυτόχρονα θα διατηρούνται προσιτοί, καθαροί και κατανοητοί για τους επισκέπτες σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της
ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΗΩΣ»

 


Δελτίο Τύπου για λειτουργία αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Επικοινωνηστε

επικοινωνείτε μέσω e-mail

ή από την Φόρμα Επικοινωνίας

Εισοδος